Zobrazeno 1 až 10 z celkem 129 článků.
1251_20240625_101724.jpg

Čáslavský trenér Roman Kučera: Byli jsme pověstný krůček od malého zázraku

Podzimních sedm bodů nedávalo divizním fotbalistům Čáslavi příliš velkou naději na záchranu v soutěži. To se také nakonec potvrdilo. Mužstvo se po špatném úvodu jara rozehrálo, sbíralo body, ale jen malý kousek chyběl k tomu, aby tým zůstal v divizi. Trenér Roman Kučera, který se mužstva ujal v zimní přestávce a s vedením klubu přivedli sedm posil, zažívá po sezoně velké zklamání. „Byli jsme pověstný krůček od malého zázraku,“ říká mimo jiné v rozhovoru.

1248_20240618_101356.jpg

Klubová rozlučka se sezónou se uskuteční v sobotu 22. června

FK Čáslav opět po roce nachystal pro své členy na sobotu 22. června společnou celoklubovou rozlučku s fotbalovou sezónu. Součástí programu je jak sportovní vyžití v podobě turnaje generací, kdy se proti sobě postaví týmy složené z hráčů od kategorie U12 až po dospělé, tak kulturní zábava v podání čáslavského hudebníka Tomáše Polmana, který zpříjemní večerní společenské posezení. Součástí akce je i turnaj starší přípravky a odpolední zápas staré gardy Čáslavi proti celku Ajaxu Bezměrov.

1238_20240609_084021.jpg

Čáslav ve Spojích gól nedala, získaný bod je v boji o záchranu málo!

Fotbalisté Čáslavi mají za sebou další veledůležitou záchranářskou bitvu. Na hrbolatém hřišti menších rozměrů v areálu Spojů Praha tahali v prvním poločase za kratší konec. Ve druhém poločase se hra Čáslavi zlepšila. Ovšem hosté neproměnili vyložené šance. Když už branku dali, jejich radost zhatil praporek pomezního sudího.

1231_20240603_083822.jpg

Čáslav vyválčila s Vysokým Mýtem pouze jeden bod

Fotbalisté Čáslavi se v neděli odpoledne naposledy představili na domácí půdě. V boji o záchranu potřebovali svěřenci trenéra Romana Kučery zvítězit. To se jim nakonec i díky smůle v závěru zápasu, kdy rozhodující branka visela několikrát ve vzduchu, nepodařilo. O tom, jak cenný bude zisk jednoho bodu rozhodnou poslední dvě kola soutěže. Čáslav v nich hraje dvakrát na půdě soupeře, nejprve na hřišti Spojů Praha a poté v Trutnově.

1230_20240531_110926.jpg

Čáslav se představí v sezóně naposledy doma, přijede Vysoké Mýto

Fotbalisté Čáslavi mají před sebou derniéru na domácím hřišti. Tři kola před koncem přivítají v neděli 2. června v 17 hodin na stadionu Pod Hrádkem čtvrtý celek tabulky – SK Vysoké Mýto. Byť jsou hosté dle tabulkového umístění v zápase favoritem, Čáslav v posledních pěti utkáních čtyřikrát vyhrála a v boji o setrvání v divizi potřebuje tříbodově zvládnout i duel s Vysokým Mýtem!

1224_20240530_114954.jpg

Útočník Matěj Peterka přirovnal čáslavský A tým k dieselové lokomotivě

Čáslavské divizní áčko bojuje ze všech sil o udržení v soutěži, sbírá body, zvedá se v tabulce skupiny C, vyhráno ale ještě zdaleka nemá. Součástí rozjetého týmu je také fotbalový útočník Matěj Peterka, který tolik prostoru na hřišti nedostává. Dostal jej ale v zápase rezervního týmu v domácím zápase s Rejšicemi (8:2). Na hřišti strávil hodinu a to mu stačilo k tomu, aby soupeři nasázel čtyři góly. Ty stihl nastřílet už do poločasu a stal se tak Osobností Deníku.

1212_20240522_161310.jpg

Ondřej Vencl: Ztrácíme dva body, to je pro nás povzbuzující

Ukázal se jako správný kapitán. Přestože nastupuje na postu stopera, zařídil svému týmu cennou výhru. Čáslavský obránce Ondřej Vencl dal jediný gól v divizním zápase s Turnovem. Do konce zápasu chybělo pouhých devět minut. Důležité tři body v boji o záchranu, Čáslav se stále rve a její naděje stále žije. Vencl se stal díky tomuto vítěznému gólu Osobností Deníku.